Sunday, March 7, 2010

Julie & Julia

DVDen kom tidligere i uken. Selv om jeg har veldig dårlig råd måtte jeg bare ha den.

Julie & Julia handler om Julie Powell som i 2002 bestemte seg for å kokkelerte seg igjennom hele kokeboken til Julia Child, på et år. Hun ville ha en utfordring. Dama blogget om det og fikk en flokk med lesere. Samtidig følger vi Julia Child som i 1949 flyttet til Frankrike med sin mann og endte opp med å lage kokeboken som heter "Mastering the Art of French Cooking".


Jeg så filmen på kino i USA. Før den kom til Norge - HA! Veldig koselig film. Morsom, men samtidig har den sine alvorlige øyeblikk. Meryl Streep er, som alltid, fantastisk i rollen som Julia Child. Hun har fått til stemmen så bra. Stanley Tucci er Julias diplomat ektemann Paul. Støttende og kjærlig. Amy Adams er Julie. Litt deilig å se henne litt mer løs og ledig. I Enchanted var hun litt teit, og i Doubt var hun veldig uptight. Likte henne mye bedre i denne filmen.

Filmen er skrevet og regissert av Nora Ephron. Hun og Meryl har jobbet sammen flere ganger før. Hun står bak filmer som You've Got Mail og When Harry Met Sally... Så da vet du sånn ca hva vi snakker om her.

Kjøp den, lei den, lån den... I don't care... bare du får sett den!

Meryl Streep er forøvrig Oscarnominert. Grattis! Så hvis hun har hellet med seg kan det hende hun stikker av med statuen for beste kvinnelige hovedrolle i kveld. Filmen mottok ingen andre Oscarnominasjoner.

Se traileren her.

No comments:

Post a Comment