Tuesday, March 16, 2010

Coraline

Jeg har sett mye animasjonsfilmer i det siste. Men til forskjell fra de andre er denne ikke fra Disney, og det er ikke dataanimasjon.

Coraline handler om Coraline Jones som kjeder seg og føler at foreldrene overser henne. De har flyttet til et nytt hus. Ved en tilfeldighet oppdager hun en dør som fører til en paralellverden hvor alle har knapper til øyne. I denne verden er foreldrene hennes utrolig omtenktsomme, den irriterende gutten Wybie holder kjeft og Coraline får alt hun kan ønske seg. Nesten for godt til å være sant - og det er akkurat det det er. Ganske skummelt til tider faktisk.


Det er en dukkefilm. Alle dukkene, klærne og omgivelsene er håndlaget - faktisk er alt vi ser håndlaget. Hvert eneste gresstrå. Veldig imponerende. Omtrent ingen effekter er laget på data. Og det som da er enda mer imponerende er at de har faktisk tatt ett og et bilde... altså, justert på dukken, tatt et bilde, justert litt til, tatt enda et bilde... derfor har filmen vært i produksjon i en halv evighet. For de som syns dette er interessant er det flere bakom filmer på youtube. (Trykk på linken!)

Søte Dakota Fanning har stemmen til Coraline. Andre som lånet bort sin røst er Teri Hatcher og Jennifer Saunders.

Se trailer her.

No comments:

Post a Comment